Hozzávalók:
1 szál kolbász (gyulai) karikára vágva
1 csirkemell, kockákra vágva
1 csomag tirgrisrák farok
1 kis üveg kagylókonzerv
1 fej hagyma, aprítva
2-3 gerezd fokhagyma, aprítva
csipet sáfrány
1 nagy paradicsom, hámozva, magozva, kis kockára vágva
1 liter húsleves
2 bögre kerek szemű rizs
Egy nagy serpenyőben kevés olajat hevítek, és csirkét, kolbászt, rákot külön-külön egymás után pár percig elősütöm, és mindent kiveszek a serpenyőből.
A serpenyőbe ezután öntök még egy kevés olajat (ha szükséges), és megpárolom rajta a hagymát és fokhagymát, majd a rizst beleöntöm, jól elkevergetem és ráöntöm a húslevest és beleteszem a sáfrányt. Tíz percig nagy lángon főzöm fedő nélkül, majd hozzáadom a paradicsomot, húst, kolbászt, rákot, kagylót. Alacsony lángon, kevergetés nélkül további 10 percig főzöm, majd a tüzet elzárva letakarom és fedő alatt öt percig pihenni hagyom.
(Rob Fennie receptje alapján)