Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Darázsfészek

2022. november 11. - Oliva receptjei

6f197d9b-8d46-412a-ae0c-64c0d8cc9258.jpeg

Darázsfészek, de lehet, hogy Ferdinánd-tekercs? Mindkét néven hallottam már, tudom, hogy a két sütemény nem egészen ugyanaz, de sajnos az internetes nyomozásom során is ellentétes infókhoz jutottam. Nálunk ezért marad darázsfészek a neve :)

3 dl langyos, cukrozott tejben felfuttatok 3 dkg élesztőt.

Összekeverek 3 egész tojást két evőkanál porcukorral, hozzáadok fél kiló lisztet, a felfutatott élesztőt a tejjel együtt és 10 dkg olvasztott vajat. Összedagasztom, és egy óra alatt a duplájára kelesztem.

 Közben elkészítem a tölteléket:

-         összekeverek 15 dkg puha vajat 8 dkg porcukorral

-         rumba áztatok 5 dkg mazsolát

-         durvára aprítok 1-2 maréknyi diót.

 A megkelt tésztát kb. 1 cm vastag téglalapra nyújtom. Megkenem a vajas cukorral, rászórom a lecsepegtetett mazsolát és a diót, majd felcsavarom. Kb. két cm vastag szeletekre vágom, és egy vajjal kikent tepsibe teszem őket, nem túl szorosan.

 Összekeverek 2 dl tejszínt egy csomag vaníliás cukorral és 15 dkg porcukorral. Az öntet 2/3-át rálocsolom a tekercsekre.

200 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütöm, majd a maradék öntetet rálocsolva még negyed óra alatt készre sütöm.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr6317976070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása