Nagyon ízlett nekünk ez a puding, igazi karácsonyi íze van! Könnyű elkészíteni, a hozzávalók kimérése tart a legtovább, meg persze a gőzölés.
Hozzávalók:
1 csésze finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csésze mazsola, megmosva és rumba áztatva
1 csésze aprított aszalt szilva
1 csésze puha vaj
1 csésze zsemlemorzsa
1 csésze barnacukor
1 csésze tej
fél csésze darabolt mandula
fél csésze darabolt dió
1 csapott evőkanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 narancs reszelt héja (ez semmiképpen ne maradjon ki!!)
(1 csésze = 2,5 dl)
A sütőt 120 fokra előmelegítem.
Az összes hozzávalót jól összegyúrom.
4 darab hőálló formát (nagyobb szufléformát, bögrét vagy tálkát) kivajazok-lisztezek, elosztom bennünk a masszát, és óvatosan lenyomkodom, tetejét alufóliával lezárom.
Egy tepsibe állítom a formákat, és forró vízzel feltöltöm a tepsit úgy, hogy a formákat félig ellepje.
Az előmelegített formában másfél órán keresztül gőzölöm.
Ha kész, tányérokra borítom (melegen és hidegen is tálalható, mi hidegen ettük).
A tetejére csokiöntetet készítettem 10 dkg csoki és 5 dkg vaj összeolvasztásával.
Stahl Judit recepje alapján