Igazi kalóriabomba, és sajnos ellenállhatatlanul finom!
A tészta hozzávalói:
6 db tojásfehérje
6 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
fél csomag sütőpor
valamint:
fél üveg mogyorókrém
15 dkg apróra vágott dió
kb. 40 db négyzet alakú háztartási keksz
A krémhez:
fél liter tej
6 tojás sárgája
25 dkg cukor
1 csomag vaníliás puding
3 evőkanál liszt
10 dkg csokoládé
25 dkg vaj
3 dl tejszín
A tésztához a fehérjéből habot verek, beleforgatom a többi hozzávalót, és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem (kb. 25x35 cm.es). Rászórom a diót és 170 fokos sütőben megsütöm (tűpróba!)
A megsült, de még meleg tésztát mogyorókrémmel megkenem.
Amíg a tészta sül, addig a tejből, tojássárgájából, lisztből, cukorból és vaníliás pudingból sűrű krémet főzök. Két részre osztom, és az egyikbe belekeverem a felolvasztott csokit.
Ha a krém kihűlt, a vajat elfelezem és a két krémhez keverem.
Összeállítás:
A mogyorókrémes tésztára a sárga krémet kenem, ezt kirakom tejbe mártott háztartási keksszel, erre jön a csokis krém, utána a kemény habbá vert tejszín.
Tetejére csokit reszelek díszítésnek.