Gyorsan elkészíthető és melengető őszi étel.
Hozzávalók:
1 fej hagyma apróra vágva
1 kisebb szál kolbász, karikázva,
5 dkg szalonna, csíkokra vágva
1 piros húsú paprika, csíkokra vágva
1 doboz hámozott, aprított paradicsom konzerv
1 doboz vörösbab konzerv
kevés barnacukor, őrölt kömény, kakukkfű
A szalonnát a lábosban kiolvasztom, rádobom a kolbászt, a paprikát és a hagymát, és 4-5 percig kevergetve közepes lángon pirítom. Ráöntöm a paradicsomot és a babot, fűszerezem kevés cukorral, köménnyel és kakukkfűvel. Sóval óvatosan, mert a szalonna és kolbász sós! Ha szükséges, kevés vizet még öntök rá. Fedő alatt, kis lángon kb. 10 perc alatt összefőzöm.
Snidlinges tört krumplival tálalom.