A kedvenc pogácsám a nagymamám receptje szerint készül. Frissen a legjobb, de fagyasztani is lehet.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 tojás
25 dkg margarin
1 dl tejföl
1 csapott evőkanál só
2 dl tej
1 teáskanál cukor
5 dkg élesztő
a tetejére: 1 tojás és reszelt sajt.
A tejet meglangyosítom, beleteszem a cukrot, belemorzsolom az élesztőt, és meleg helyen pihentetve felfuttatom.
A többi hozzávalót dagasztótálba teszem, hozzáadom az felfuttatott élesztőt, és simára dagasztom. Egy óráig letakarva kelesztem.
Kisodrom (kb. 2 cm vastagságúra), megkenem a tetejét a lazán felvert tojással, bevagdosom, megszórom a sajttal és kiszaggatom. 180 fokra előmelegített sütőben készre sütöm (kb. fél óra)