Hozzávalók:
1 nagy cukkini, vékony szeletekre vágva
1 nagy fej hagyma, vékony szeletekre vágva
14 dkg liszt
1 kávéskanál sütőpor
1 teáskanál garam masala (indiai fűszerkeverék)*
1 teáskanál só
1 csokor petrezselyem, aprítva
A hozzávalókat 1,5 – 2 dl hideg vízzel összekeverem. Egy serpenyőben olajat hevítek (kb. fél cm magasan), és nagy evőkanálnyi adagonként kisütöm.
Paradicsomsalsával tálaltam, amihez a következőket kevertem össze:
1 kisebb póréhagyma, kockára vágva, kevés olajon megdinsztelve
(nem érzékeny gyomrúak a dinsztelést elhagyhatják, sőt lilahagymát is használhatnak póré helyett)
1 fél kaliforniai paprika, kis kockákra vágva
2 paradicsom, kis kockákra vágva
1 teáskanál vörösborecet
1 evőkanál édes chiliszósz
*Aki idegenkedik az indiai garam masalától, használhat helyette ízlése szerint más fűszereket.