Természetesen az étel eredetije a szalontüdő, de a tüdőt nem szeretjük, ezért csak szívből készítem.
Hozzávalók:
3 sertésszív
4-5 babérlevél
5-6 szem egész feketebors
1 fej vöröshagyma, félbevágva
5 dkg vaj
5 dkg liszt
1 csapott evőkanál kristálycukor
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma, apróra vágva
2-3 db ecetes uborka, kis kockára vágva
1 evőkanál kapribogyó
mustár, citromlé, só, pirospaprika
A szívet megtisztítom, 2-3 darabba vágom, és a sóval, babérlevéllel, borssal és hagymával ízesített vízben (amennyi ellepi) megfőzöm (kb. 40 perc). A főzőlevet leszűröm, de nem öntöm ki, mert még kell! A szívet csíkokra vágom.
A vajon a cukrot és lisztet megpirítom, beleteszem a hagymát, fokhagymát és tovább pirítom. Felöntöm a főzőlével, simára keverem, megszórom kevés pirospaprikával, majd beleteszem az uborkát, kaprit, szívet. Mustárral, sóval, citromlével beízesítem.
Tejföllel és zsemlegombóccal tálalom.
Ebből a mennyiségből 3-4 ember is jóllakik.