Ami kell hozzá:
8 dkg szalonna, felkockázva
1 fej hagyma, felkockázva
1 nagy gerezd fokhagyma, felaprítva
20 dkg darált hús
25 dkg zöldbab, darabolva
10 koktélparadicsom (vagy 2-3 normál), darabolva
1 kápiapaprika (vagy más piros húsú) felszeletelve
2 – 2,5 dl húsleves
aprított petrezselyemzöld.
Egy nagyobb serpenyőben a szalonna zsírját kiolvasztom (ha húsos, akkor 1-2 kanál olajat teszek alá). Rádobom a hagymát, a fokhagymát és a darált húst, pár percig pirítom.
Hozzáadom a zöldbabot is és felöntöm a húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 20 percig párolom, majd beleteszem a paprikát és a paradicsomot, és további 20 perc alatt készre főzöm.
A hozzáadott húsleves mennyisége attól is függ, hogy mennyire szeretném levesesre készíteni. Ha túl soknak tartom a levet, az utolsó öt percben nagy lángon, fedő nélkül főzve elpárologtatok belőle.
Sózni nem kell, mert a szalonna és a húsleves sós.
Friss petrezselyemmel megszórva tálalom.