Nagyon finom fogás, kevés munkával elkészíthető, bár a vadhús főzési ideje picit több, mint a csirkéjé.
Hozzávalók:
10 vadkacsacomb
1 sárgarépa
egy fél póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál barnacukor
fél liter húsleves
a habaráshoz: 2 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, egy teáskanál mustár.
A kacsacombokat sóztam, lisztbe forgattam, egy nagyobb lábosban kevés forró zsiradékon elősütöttem, majd kivettem őket.
A maradék olajon mepirítottam a finomra vágott hagymát, fokhagymát, répát. Rászórtam a cukrot, karamellizáltam. Felöntöttem a húslevessel, visszatettem az elősütött combokat, és lefedve, lassú tűzön puhára pároltam. Végezetül tejfölös-mustáros habarással sűrítettem.
Túrókrokettel tálaltam.