Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Vadkacsacomb pikáns mártásban

2022. november 28. - Oliva receptjei

img_3798.JPG

Nagyon finom fogás, kevés munkával elkészíthető, bár a vadhús főzési ideje picit több, mint a csirkéjé.

Hozzávalók:
10 vadkacsacomb
1 sárgarépa
egy fél póréhagyma
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál barnacukor
fél liter húsleves
a habaráshoz: 2 dl tejföl, 1 csapott evőkanál liszt, egy teáskanál mustár.
A kacsacombokat sóztam, lisztbe forgattam, egy nagyobb lábosban kevés forró zsiradékon elősütöttem, majd kivettem őket.
A maradék olajon mepirítottam a finomra vágott hagymát, fokhagymát, répát. Rászórtam a cukrot, karamellizáltam. Felöntöttem a húslevessel, visszatettem az elősütött combokat, és lefedve, lassú tűzön puhára pároltam. Végezetül tejfölös-mustáros habarással sűrítettem.
Túrókrokettel tálaltam.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1917989728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása