Ez nem egy mediterrán jellegű tésztaétel, és talán kalóriában is gazdagabb, de az íze mennyei
Hozzávalók két személyre:
18 dkg maccheroni
5 dkg húsos szalonna, kis kockákra vágva
1 csomag (80 g) bébispenót, megmosva, lecsepegtetve
1,5 zöldség v. húsleves alaplé
1 csapott evőkanál liszt
2 dkg vaj
olívaolaj
A tésztát sós vízben kifőzöm.
A szalonnakockákat a vaj és kevés olívaolaj keverékén megsütöm. Rászórom a lisztet, kevergetve pirítom még fél percig, majd felöntöm az alaplével. Tovább kevergetem, amíg szép, krémes mártást kapok – esetleg kevés tejszínt is lehet hozzáönteni. A kész mártásba beleforgatom a tésztát és a spenótot. Friss borssal megszórva máris lehet tálalni.