Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Fügetorta

2022. december 01. - Oliva receptjei

img_8540.jpeg

A füge nagyon kényes gyümölcs, leszedés után sajnos nem sokáig áll el a hűtőben. Ilyenkor jól jöhet ez a recept: egy könnyen elkészíthető, fordított fügetorta.

Hozzávalók egy 22 cm-es piteformához:
kb. 14 érett füge
5 dkg vaj
8 dkg barnacukor
1 evőkanál friss citromlé
1 mokkáskanál őrölt fahéj
A tésztához:
25 dkg liszt (süteményliszt)
1 teáskanál sütőpor
egy csipet só
1 doboz kefír (175 grammos)
6 evőkanál étolaj
2 tojás
10 dkg eritrit (vagy kristálycukor)
A vajat a barnacukorral együtt megolvasztom, hozzákeverem a citromlevet és a fahéjat és a piteformába öntöm.
A fügét megmosom, a szárát levágom és félbevágom. A vágott felével lefelé a sütőformába teszem őket, szorosan egymás mellé.
img_8534.jpeg
A tésztához összekeverem a lisztet a sóval és a sütőporral, egy másik tálban pedig a tojást, a kefírt, az olajat és az eritritet, majd a lisztes keverékhez öntöm, és simára keverem. A tésztát a gyümölcsre öntöm és egyenletesen elsimítom. 180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt sül meg. Félidőben alufóliával letakartam, hogy a tészta nehogy megégjen.
Amikor kisült, egy kicsit hűlni hagytam (15-20 perc), majd egy tálat tettem a tetejére és óvatosan megfordítva kiborítottam a kész süteményt.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1017992400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása