Ha nem fogy el az összes sütőtök, érdemes újrahasznosítani, például egy gyors süteményben.
Összekevertem:
2 bögre sült és villával pürésített sütőtököt,
2 tojást,
1 bögre eritritet (vagy cukrot),
5 dkg olvasztott vajat,
és egy másik tálban összekevertem:
2 bögre lisztet,
1 csomag sütőport,
1 teáskanál friss reszelt gyömbért
1 kávéskanálnyi őrölt fahéjat,
1 késhegynyi őrölt szerecsendiót és
1 késhegynyi vaníliaőrleményt.
Kell még hozzá egy maréknyi durvára darabolt dió, amit majd a tetejére szórok.
Ezután a száraz hozzávalókat összekevertem a nedves alapanyagokkal. Egy 20x30 cm-es sütőedényt kivajaztam, finom zsemlemorzsával megszórtam és belesimítottam a tésztát. 180 fokos sütőben 30 percig sütöttem, majd a tetejére szórtam a diót és további 10-15 perc alatt készre sütöttem. Tálalás előtt porcukorral meghintettem.