Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Gombás galuska

2022. november 16. - Oliva receptjei

p1120443.JPG

Ha szereted a tojásos galuskát, próbáld ki ezt is! Csak egy icipicivel van több munka vele!

Hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg gomba, kis kockákra vágva
1 fej hagyma, felaprítva
aprított, friss petrezselyemzöld
15 dkg túró
1 dl tej
3 dl tejföl
3 tojás
50 dkg liszt
3 dkg vaj
5 dkg reszelt sajt
só, bors, étolaj

A hagymát kevés olajon megdinsztelem, rádobom a gombát és fedő alatt megpárolom, majd fedő nélkül zsírjára pirítom.
Ezalatt 2 tojást lazán felverek, hozzáadom a túrót, tejet, a tejföl egyharmadát, a dinsztelt gombát és a lisztet. Sóval és borssal ízesítem, és összekeverem úgy, hogy galuskatészta sűrűségű legyen.
Lobogó forró vízbe szaggatva kifőzöm, majd leszűröm, tálba teszem és rögtön összekeverem az olvasztott vajjal, majd hozzákeverem a maradék tojás, tejföl és sajt keverékét.
Forró sütőben addig sütöm, míg a teteje kicsit megpirul.


Tippek:
Érdemes nagyobb tepsibe, vékonyan elteríteni, így nagyobb felületen lesz ropogós.
Én két adagot csináltam, de csak a galuskához adott tej, tojás és liszt mennyiségét feleztem, a gombát nem, így gazdagon gombás lett.
Most nem hagyományos túró, hanem krémes-rögös „cottage cheese” volt itthon, és a kész galuskába is érezhetően megmaradtak a nagy, finom túrórögök.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr3717980156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása