Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Csirke mandulás-fehérboros mártással

2022. november 17. - Oliva receptjei

p1140650.JPG

A receptet egy spanyol szakácskönyvben találtam, csupán annyit változtattam rajta, hogy nem egy 8 részre darabolt egész csirkét használtam, hanem csak combokat. Nem sok munka van vele; az íze viszont fantasztikus.

Hozzávalók:
3 csirkecomb, mindegyik félbevágva alsó- és felsőcombra
1 nagy fej hagyma, felaprítva
1,2 dl fehérbor
3,5 dl húsleves
2-3 babérlevél
1 nagy teáskanál szárított kakukkfű (ha van friss, az még jobb)
só, bors, olaj
A sűrítéshez:
2 evőkanál darált mandula
2 főtt tojás sárgája, összetörve
1 gerezd fokhagyma, összezúzva
pici sáfrány
csipetnyi őrölt fahéj
1 tojás sárgája (nyers)
A megmosott, leszárított csirkedarabokat sóval és borssal bedörzsölöm.
Egy lábosban olajat hevítek és megpirítom rajta a csirkedarabokat. Hozzáadom a hagymát, üvegesre pirítom; majd hozzáadom a bort és a levest, ízesítem kakukkfűvel és babérlevéllel. Kb. 30 perc alatt lefedve, kis lángon puhára párolom.
Közben a összekeverem a sűrítőanyag hozzávalóit a nyers tojássárga nélkül. Belekeverek 1-2 kanálnyit a hús levéből, az ételhez adom és pár percig még főzöm. Leveszem a tűzről, hozzákeverem a nyers tojássárgáját is és már tálalhatom is - most éppen szalvétagombóccal.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2217981296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása