Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Uborkás krumplisaláta

2022. november 22. - Oliva receptjei

p1190803.JPG

Főtt és sült húsokhoz is ajánlom. A szokásos krumplisalátától eltérően nem kell teljesen lehűteni, inkább langyosan vagy szobahőmérsékleten tálalom.

Hozzávalók:
fél kiló krumpli
egy kis fej hagyma, apróra vágva
egy kisebb kígyóuborka, hosszában elfelezve és vastagabb szeletekre vágva
3 dkg vaj
2 dkg liszt
2,5 dl húsleves
2 dl tejföl
egy fél citrom leve és héja
kevés friss kapor

A krumplit egészben megfőzöm, majd kihűtöm, meghámozom és nagyjából fél centis karikákra vágom (nagyobb krumplikat hosszában felezem).
A vajon a hagymát és a lisztet megpirítom, felöntöm a levessel és a tejföllel, majd beleteszem az uborkát. Csak addig hagyom a tűzön, amíg egyet rottyan, majd leveszem a tűzhelyről. Belekeverem a krumplit, a citrom levét, héját és a kaprot is. Sóval és borssal ízesítem, és ízlés szerint még savanyítom citrommal vagy kevés fehérborecettel

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2717985116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása