Meleg előételként vagy könnyű vacsoraként, esetleg büfévacsora részeként tálalható. Könnyen elkészíthető.
Hozzávalók: 8 paradicsom (ne legyen túl érett és lehetőleg olyan legyen, aminek vastagabb a húsa)
6 dkg főtt rizs
6 dkg főtt sonka (vagy gépsonka) kis kockára vágva
10 dkg mozzarella kis kockára vágva
2 evőkanál reszelt parmezán
1 evőkanál aprított friss petrezselyemzöld
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
A paradicsomok tetejét levágom, a belsejét karalábévájóval kikaparom (a kivájt részre nem lesz már szükség), picit megsózom, és tepsibe ültetem őket (lehet tenni alá sütőpapírt).
A töltelék hozzávalóit összekeverem, pici sóval és borssal ízesítem, majd beletömöm a paradicsomokba. Visszateszem a paradicsomokra a kalapokat, nyárssal átszúrva rögzítem és 190 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütöm.