Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 csomag szárított élesztő (7 grammos)
1 csapott evőkanál só
3 dl langyos víz
2 evőkanál olivaolaj
1 evőkanál méz
a tetejére:
2 dkg puha vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
kevés reszelt sajt
kakukkfű
A száraz és folyékony hozzávalókat először külön-külön elkeverem, majd összevegyítem őket és sima tésztává dagasztom.
A tésztát lisztezett lapra teszem, és kb. egy cm vastagra nyújtom. A tetejét megkenem a fokhagyma-vaj keverékkel (ha túl ragacsos a teteje, előtte finoman belisztezem), rászórom a sajtot, a kakukkfüvet, és 40 percig meleg helyen kelesztem.
200 fokra előmelegített sütőben fél óra alatt megsütöm, kiveszem. 10-20 percnyi hűlés után kockákra vágva tálalom.