Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Bakonyi betyárleves

2022. november 15. - Oliva receptjei

p1110259.JPG

Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg szalonna, kis kockákra vágva
1 fej hagyma, felaprítva
15 dkg lángolt kolbász, karikákra vágva
25 dkg gomba, felszeletelve
1 liter csontleves
15-20 dkg csipetke
só, bors, kakukkfű, zsálya, őrölt pirospaprika
a habaráshoz 2 dl tejföl és 2 evőkanál liszt.

A szalonnakockákat egy lábosban kisütöm, majd kiveszem és félreteszem. A visszamaradt zsiradékon megpirítom a hagymát, rádobom a gombát, fűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel, pirospaprikával és zsályával, majd ráöntöm a levest (vagy vizet), beleteszem a kolbászt és a félretett szalonnakockákat is. Felforralom, majd letakarva kis lángon kb. negyed óra alatt megfőzöm. Beleteszem a csipetkét is, pár percig főzöm, majd a tejfölben elkevert liszttel behabarom.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr8917978932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása