Hozzávalók 4 személyre:
5 dkg szalonna, kis kockákra vágva
1 fej hagyma, felaprítva
15 dkg lángolt kolbász, karikákra vágva
25 dkg gomba, felszeletelve
1 liter csontleves
15-20 dkg csipetke
só, bors, kakukkfű, zsálya, őrölt pirospaprika
a habaráshoz 2 dl tejföl és 2 evőkanál liszt.
A szalonnakockákat egy lábosban kisütöm, majd kiveszem és félreteszem. A visszamaradt zsiradékon megpirítom a hagymát, rádobom a gombát, fűszerezem sóval, borssal, kakukkfűvel, pirospaprikával és zsályával, majd ráöntöm a levest (vagy vizet), beleteszem a kolbászt és a félretett szalonnakockákat is. Felforralom, majd letakarva kis lángon kb. negyed óra alatt megfőzöm. Beleteszem a csipetkét is, pár percig főzöm, majd a tejfölben elkevert liszttel behabarom.