... vagyis töltött krumpli :)
5 közepes krumpli
20 dkg túró
1 evőkanál friss, aprított snidling
só
bors
A krumplikat forró vízben megfőzöm, de nem teljesen puhára, nehogy szétessen. Kihűtöm, majd félbevágom és egy karalábévájóval kivájom a közepét. A krumpliból kikanalazott darabokat kicsit összevágom és összekeverem a túróval, snidlinggel, sóval és kevés frissen őrölt borssal. Visszatöltöm a krumplicsónakokba, és forró sütőben készre sütöm (kb. negyed óra).
Tipp:
A krumplikat most nem hámoztam meg, mert papírvékony héja volt csak - elég volt jó alaposan megmosni főzés előtt. Vastag héjú krumpliból készítve viszont már érdemes meghámozni a főzés után.
Ha túl száraz a túró, akkor kevés krémsajttal vagy tejföllel krémesíthetjük a tölteléket. Én most "cottage cheese"-t használtam, ami már eleve krémesebb.