Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Krumplicsónak

2022. november 16. - Oliva receptjei

p1120457.JPG

... vagyis töltött krumpli :)

5 közepes krumpli
20 dkg túró
1 evőkanál friss, aprított snidling

bors

A krumplikat forró vízben megfőzöm, de nem teljesen puhára, nehogy szétessen. Kihűtöm, majd félbevágom és egy karalábévájóval kivájom a közepét. A krumpliból kikanalazott darabokat kicsit összevágom és összekeverem a túróval, snidlinggel, sóval és kevés frissen őrölt borssal. Visszatöltöm a krumplicsónakokba, és forró sütőben készre sütöm (kb. negyed óra).

Tipp:

A krumplikat most nem hámoztam meg, mert papírvékony héja volt csak - elég volt jó alaposan megmosni főzés előtt. Vastag héjú krumpliból készítve viszont már érdemes meghámozni a főzés után.

Ha túl száraz a túró, akkor kevés krémsajttal vagy tejföllel krémesíthetjük a tölteléket. Én most "cottage cheese"-t használtam, ami már eleve krémesebb.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr117980160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása