Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Zakuszka

2022. november 16. - Oliva receptjei

p1120350.JPG

Nagyon finom pirítóssal reggelire, vacsorára, ebédre is :) Érdemes belőle szezonban egy nagyobb adagot készíteni, mert eláll. Több változata is ismert.

A következő mennyiségből nekem 3 befőttesüveg telt meg (egyenként kb. 3 dl-esek):
1 nagy fej vöröshagyma
70 dkg padlizsán
45 dkg piros paprika (kápiát vettem, szerintem még a pritamin is jó)
30 dkg paradicsom
25 dkg főtt bab (én nagy szemű, fehér konzervbabot vettem, így a babfőzési időt is megspóroltam)
1 dl étolaj

A padlizsánokat forró sütőben (kb. 180-200 fok) puhára sütöm. Ez a padlizsánok méretétől függően ¾ - 1 óráig tarthat.
A paprikát késes aprítógéppel felaprítom, a paradicsomot összeturmixolom.
A hagymát az olajon elkezdem dinsztelni, ráteszem a paprikát, és fedő alatt, kis lángon kb. háromnegyed óráig párolom.
Közben a megsült padlizsánt lehámozom, feldarabolom. A leszűrt babot krumplinyomóval megtörtem (nem kell nagyon pépesre, csak olyan rusztikusan darabosra.
A hagymás-paprikás alaphoz hozzáadom a paradicsomot, padlizsánt és a babot, és még fél óráig főzöm.
Még forrón befőttesüvegekbe töltöm. Az üvegekbe tettem csipetnyi szalicilt, hogy ne romoljon meg.
Szárazdunsztban hagyom kihűlni.

p1120354.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr5417980132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása