Hozzávalók:
30 dkg kenyérliszt (BL 80)
20 dkg búzarétesliszt (BFF 55)
3 evőkanál burgonyapehely (vagy burgonyapürépor)
3 dl langyos víz
1 evőkanál só
2 teáskanál cukor
3 evőkanál étolaj
1 evőkanál sikér
késhegynyi aszkorbinsav
2,5 dkg friss élesztő
A hozzávalókat dagasztótálba teszem, az élesztőt a tetejére morzsolom. Laza tésztává dagasztom, majd 1 óráig kelesztem. Ekkor lisztezett deszkán kicsit átgyúrom, majd sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába teszem. Még fél óráig kelesztem.
A tetejét megkenem tojássárgájával, és megszórom tetszés szerint magokkal.
220 fokon 10 percig sütöm, majd 190 fokon 30-40 perc alatt készre sütöm.
Kenyér helyett zsemle méretben is megsüthető.