Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

English muffin - angol muffinzsemle

2022. november 22. - Oliva receptjei

p1190828.JPG

Kedvelt, lapos zsemlécskék; klasszikus kiegészítője a Benedek-tojásnak (egg Benedict). Kevés munka van vele, de két órát rá kell szánni a kelesztési idők miatt.

Hozzávalók (ebből a mennyiségből nekem 10 darab lett):
42 dkg liszt
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
2,5 dkg cukor
fél teáskanál só
5 dkg olvasztott vaj
néhány evőkanál rétesliszt a szóráshoz

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatom.
A lisztet a sóval, olvasztott vajjal és a felfuttatott élesztővel együtt tésztává dagasztom, lefedem és egy órán át kelesztem.
A kelt tésztát rétesliszttel borított gyúródeszkára borítom és kb. 1,5 cm vastagságúra nyújtom. A tetejét is megszórom rétesliszttel.
Egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatom a tésztát és sütőpapírral bélelt tepsire teszem. A szaggatáskor leeső részekből is formáztam zsemléket.
További 45 percig pihentetem.
A sütőt 170 fokra előmelegítem.
Egy palacsintasütőt vékonyan megkenek vajjal. A muffinokat oldalanként 1-1 percig sütöm, míg szép aranybarna színt kapnak. Visszateszem őket a tepsire, és a 170 fokos sütőben további 7-8 perc alatt készre sütöm őket.

Egg Benedict receptje ITT található.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr9117985122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása