Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Halas pite - Fish pie

2022. november 22. - Oliva receptjei

p1200665.JPG

A pite nálunk nem egészen ugyanazt jelenti, mint az angol nyelvterületen: ott így nevezik azt az ételt is, ami egy szaftos ragu, rajta tört burgonya és az egész sütőben összesütve. Nem igazán fotogén étel, de valami isteni finom, kedvenc lesz nálunk!
Ajánlom azoknak is, akik mostanában kezdenek megbarátkozni a halételekkel. Tengeri halfiléből a legfinomabb (nálunk most tilápia volt).

3 közepes krumpli
2 tojás
25 dkg halfilé, 1-2 cm-es kockákra vágva
1 kis sárgarépa, apróra vágva
1 kis fej hagyma, felaprítva
2 dl tejszín
5 dkg reszelt sajt
10 dkg friss spenót
1 teáskanál mustár
1 csokor aprított petrezselyem
fél citrom leve
só, bors, olívaolaj

Előkészületek:
A krumplit kockákra vágom, sós vízben puhára főzöm. Összetöröm, sóval, borssal, kevés olívaolajjal és reszelt szerecsendióval ízesítem.
A tojást keményre főzöm, majd cikkekre vágom.
Elkészítés:
Kevés olívaolajon megdinsztelem a hagymát és a répát. Beleöntöm a tejszínt, felforralom, majd a tűzről levéve belekeverem a sajtot, spenótot, mustárt, citromlevet, petrezselymet, főtt tojást és a halat; sózom és borsozom. Ezt a keveréket sütőtálba öntöm, a tetejét beborítom a tört krumplival. (Lehet rászórni kevés reszelt sajtot is.)
210 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütöm. Sütés előtt:

p1200658.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr6117985228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása