Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Medvehagymás dödölle

2022. november 23. - Oliva receptjei

p1210403s_1.jpg

Ehhez a recepthez nem tudok mennyiségeket írni, amúgy érzés szerint készül. A krumplit megtisztítva és felkockázva lábosba teszem, felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi, megsózom és puhára főzöm.
A megfőtt krumplit a főzővízében összetöröm – ekkor egy viszonylag krémes, folyós massza lesz belőle.
Visszateszem a tűzre (kis lángon), és elkezdek lisztet adagolni hozzá, közben folyamatosan kevergetem a masszát. Annyi liszt kell, hogy formázható masszává álljon össze (a liszt mennyisége legfeljebb a krumpli mennyiségének a harmada, vagy még kevesebb).
Végül – a tűzről levéve – belekeverem az aprított medvehagymát és ha nem elég sós, akkor még sót is.
Ezután vajat olvasztok és vajas kézzel gombóckákat formázok. A gombócokat vajazott sütőtálba teszem, meglocsolom a maradék vajjal és forró sütőben átsütöm, hogy picit megpiruljon a teteje. (a fotó még sütés előtt készült).

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7117985740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása