Ehhez a recepthez nem tudok mennyiségeket írni, amúgy érzés szerint készül. A krumplit megtisztítva és felkockázva lábosba teszem, felöntöm annyi vízzel amennyi ellepi, megsózom és puhára főzöm.
A megfőtt krumplit a főzővízében összetöröm – ekkor egy viszonylag krémes, folyós massza lesz belőle.
Visszateszem a tűzre (kis lángon), és elkezdek lisztet adagolni hozzá, közben folyamatosan kevergetem a masszát. Annyi liszt kell, hogy formázható masszává álljon össze (a liszt mennyisége legfeljebb a krumpli mennyiségének a harmada, vagy még kevesebb).
Végül – a tűzről levéve – belekeverem az aprított medvehagymát és ha nem elég sós, akkor még sót is.
Ezután vajat olvasztok és vajas kézzel gombóckákat formázok. A gombócokat vajazott sütőtálba teszem, meglocsolom a maradék vajjal és forró sütőben átsütöm, hogy picit megpiruljon a teteje. (a fotó még sütés előtt készült).