Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Fish & chips - Halfilé ropogós bundában

2022. november 28. - Oliva receptjei

img_3777.JPG

Próbáltam már többször ropogós bundájú halat sütni, de eddig egyszer sem lett ilyen tökéletes, mint most Kalla Kálmán receptje szerint. Ő negyven deka halhoz az alábbi mennyiségű hozzávalókat írja:
3 evőkanál finomliszt
3 tojás
1 dl száraz fehérbor
fél dl olívaolaj.
A tojássárgáját a többi hozzávalóval össze kell keverni, majd beleforgatni a felvert tojáshabot. A tőkehalat két centis csíkokra vágtam, sóztam, majd először réteslisztbe forgattam, utána a tésztába. Bő, forró olajban pár per alatt megsül.
Köret: sült krumpli és majonézes-joghurtos-zöldfűszeres mártás.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2717989722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása