Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Újházy töltött csirke

2022. november 28. - Oliva receptjei

img_3510.JPG

Gondoltam egyet, és a leves hozzávalóit a csirkébe töltöttem – finom lett!

Hozzávalók:
1 konyhakész, tölteni való csirke
8 dkg cérnametélt
1 sárgarépa, kis kockákra vágva
1 fehérrépa, kis kockákra vágva
1 csésze zöldborsó
1 fej hagyma, felaprítva
3 nagyobb csiperkegomba, felszeletelve
1 tojás
1 csokor petrezselyemzöld, aprítva
1 mokkáskanálnyi szárított lestyán
só, bors, étolaj

A tésztát megfőzöm, leszűröm.
Egy kisebb serpenyőben a hagymát, sárgarépát és fehérrépát pár percig sütöm. Hozzáadom a borsót, gombát, zöldfűszereket, és ízesítem sóval, borssal. Néhány percig még párolom, majd félreteszem hűlni.

Közben a csirkét bedörzsölöm sóval (vagy ízlés szerint más fűszerekkel). Összeállítom a tölteléket, amihez a kifőtt tésztát, az előpárolt zöldségeket és egy nyers tojást összekeverem. A töltelék egy részét a csirke hasüregébe töltöm (óvatosan lehet a bőre alá is), a maradékot kivajazott, morzsával megszórt sütőtálba simítom.
200 fokos sütőben a csirke sütési ideje kb. másfél óra, a tölteléknek elég fél óra is.
A töltelék hozzávalói:

img_3509.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr9617989682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása