Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Tom Kha Gai - thai kókusztejes leves csirkehússal

2022. november 30. - Oliva receptjei

img_4120.JPG

Nagyon szeretem ezt a thai kókusztejes levest. Ez a verzió egészen biztosan nem autentikus, mert ritkán kapok friss galangát (galangaport használok), friss kaffírcitrom levelet (ebből szárított van itthon), és a fenyérfüvet is a fagyasztóban tartom, ennek ellenére azért hozza azt a finom, keleties ízt, amit annyira szeretek benne.
A fenyérfüvet ázsiai citromfű néven is ismerjük, de nem szabad összetéveszteni a zöldfűszernövénnyel (Melissa), ez ránézésre újhagymára hasonlít, csak sokkal rostosabb, és persze más ízű.

Hozzávalók:
1 kis fej hagyma (legjobb a salotta), felaprítva
1 gerezd fokhagyma, felaprítva
2 teáskanál thai curry (por vagy paszta)
1 teáskanál galangapor
6 szárított kaffírcitrom levél
1 csirkemellfilé, falatnyi csíkokra vágva
15 dkg laskagomba, szintén csíkokra vágva
1 citromfű
fél liter csirkehúsleves
2 dl kókusztej
fél lime leve
1 evőkanál halszósz
1 teáskanál barnacukor
tálaláshoz friss koriander
Egy lábasban felforrósítok két evőkanál olajat. Beleteszem a hagymát, fokhagymát, majd néhány perc pirítás után a csirkehúst is. Amikor a hús kifehéredett, hozzáadom a curryt, galangát, kaffírcitromlevelet és a citromfüvet. Felöntöm a húslevessel, és lassú tűzön 15 percig főzöm. Ekkor kerül bele a kókusztej és a gomba, és további öt perc alatt készre főzöm. Belekeverem a cukrot, limelevet és halszószt – ezeknek a mennyisége kicsit változhat, kóstolgatni kell!
Tálaláskor kevés friss zöld korianderrel szórom meg.
Aki csípősen szereti, főzhet bele chilit is

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7217991602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása