Készíthető sima lisztből (BL 55) vagy kenyérlisztből is. Én most fele-fele arányban használtam kenyérlisztet és fehér tönkölylisztet. A medvehagyma is ízlés szerint adagolható, azért túl sokat nem érdemes beletenni, mert nagyon erős fokhagymás íze lesz a kenyérnek. Nekem az összevágott medvehagymám mennyisége 3 csapott evőkanálnyi volt.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
2 teáskanál só
1 csapott evőkanál cukor
fél dl olívaolaj
3 dl langyos víz
1 csomag aprított medvehagyma
A lisztet elkevertem a sóval és a cukorral. A tetejére morzsoltam az élesztőt, hozzáöntöttem az olajat és a vizet. Dagasztógéppel elkezdem kidolgozni. Amikor már összeállt a tészta, rászórtam a medvehagymát és teljesen kidolgoztam a tésztát. Egy óráig kelesztettem, majd cipót formáztam belőle és még 20 percig pihentettem. 200 fokon 15 percig sütöttem, majd 180 fokra csökkentettem a hőmérsékletet és készre sütöttem.