Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Harcsapaprikás túrós csuszával

2022. október 13. - Oliva receptjei

img_3205.jpg

Hozzávalók 2 nagy adaghoz:

2 nagy harcsafilé

1 fej hagyma, finomra vágva

1 kisebb zöldpaprika, kis kockákra vágva,

1 paradicsom, cikkekre vágva

őrölt pirospaprika, só, bors

10 dkg füstölt szalonna, kis kockákra vágva

2 evőkanál rétesliszt

étolaj

valamint:

10 dkg csuszatészta

2 dl tejföl

15 dkg túró

1 csokor friss kapor

 A harcsafilét felkockázom, megsózom, rászórom a réteslisztet és jól átforgatom, hogy a liszt minden haldarabot vékonyan bevonjon.

Serpenyőben olajat hevítek, és a halhúst minden oldalról átsütöm, hogy egy kis kérget kapjon, majd kiveszem, és félreteszem.

Ezután a szalonnát sütöm ki ugyanabban a serpenyőben, majd a pörcöket kiveszem és félreteszem.

A maradék zsiradékon a hagymát és a zöldpaprikát megpirítom, rászórom a pirospaprikát és felöntöm kevés vízzel. Beledobom a paradicsomot, só és frissen őrölt bors megy még bele, és intenzív hőfokon addig forralom, míg visszasűrűsödik. Ekkor megint egy kis víz, és újra főzés - ezt kb. 4-5-ször megismétlem, míg a hagyma megfő, így egy finom pörköltalapot készítek. Ekkor én botmixerrel egy  kicsit turmixolom, hogy simább legyen a szaft, majd beleteszem az elősütött halat és lefedve, kis hőfokon készre főzöm; ez kb. 10-15 perc.

Amíg a hal készül, kifőzöm a csuszatésztát, leszűröm. Egy serpenyőben zsiradékon a leszűrt tésztát átpirítom, majd hozzákanalazom a tejfölt, rámorzsolom a túrót, hozzáadom a finomra vágott kaprot, ízlés szerint sózom, összeforgatom.

Tálaláskor az ételt a kisütött szalonnával megszórom.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr2317953592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása