Ezt az ételt készíthetjük egész feldarabolt csirkéből, de akár a kedvenc részeinket is vehetjük hozzá.
Az előkészületek kb. fél óra alatt megvannak, azután már csak sütni kell – és egyszerre kész a hús és a körete is.
Hozzávalók:
1 csirke, feldarabolva
a fűszeres liszthez:
4 evőkanál liszt
2 teáskanál só
1 teáskanál oregano
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál bazsalikom
1 kávéskanál őrölt bors
A raguhoz:
1 nagy zöldpaprika
1 fej vöröshagyma
1 ecetes paprika
2 nagy paradicsom
10 dkg gomba
1 gerezd fokhagyma
1 liter húsleves
3 dl rizs
2 dl zöldborsó
valamint étolaj és só.
A raguhoz a zöld- és ecetes parikát kimagozom, kis kockákra vágom. A paradicsomot félbevágom, kikaparom a magját és szintén felkockázom. A vöröshagymát is felaprítom, a fokhagymát összezúzom, a gombát szeletelem.
A lisztet összekeverem a fűszerekkel, és megforgatom benne a csirkedarabokat. Egy serpenyőben olajat hevítek,és pár perc alatt elősütöm benne a húst, majd átteszem őket egy tűzálló tálba v. tepsibe (magasabb oldalú legyen, és akkora méretű, hogy a húsdarabok kényelmesen elférjenek egymás mellett).
A serpenyőbe - ha szükséges -, teszek még egy kis olajat, és megpirítom rajta a hagymát és a zöldpaprikát. Hozzáadoma paradicsomot, fokhagymát, ecetes paprikát, gombát, rizst és a levest. 2-3 percig főzöm.Ha szükséges, sózom, de óvatosan, mert a leves más sós!
Az elkészült ragut a csirkére öntöm. A tepsit fóliával letakarom, és kb. 190 fokos sütőben 45-50 percig sütöm, majd rászórom a zöldborsót és további 10 perc alatt (lefedve) készre sütöm. Amire elkészül, a rizs teljesen magába szívja a levest.