Ez az étel a nyarat idézi, de bármikor megállja a helyét, ha egy könnyebb fogásra vágyunk.
Az elkészítése - sütés nélkül - nem tart tovább negyed óránál.
Hozzávalók:
2 cukkini, hasábokra vágva
2 nagyobb krumpli, hasábokra vágva
1 fél fej hagyma, cikkekre vágva
14 db koktélparadicsom
olivaolaj, só, bors
fetasajt ízlés szerint.
A gombócokhoz:
25 dkg darált csirkemell
1 fél fej hagyma, felaprítva
1 tojás felverve
5 dkg friss kenyérmorzsa
só, bors, oregano.
A húsgombóc hozzávalóit összekevertem és kis pogácsákat formáztam belőle. Egy tepsibe tettem őket, körérendeztem a többi hozzávalót (a fetasajt kivételével). Megszórtam sóval és borssal, locsoltam rá olivaolajat és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütöttem.
Tippek:
- Oregano helyett mentát is használhatunk (az eredeti receptben is az szerepel).
- a friss kenyérmorzsához 2 szelet toastkenyeret aprítottam késes robotgépben.
Forrás: GoodFood