Lisztmentes, csupacsokis torta és egy különleges fagyi.
20 dkg (ét)csokoládét és 10 dkg vajat gőz fölött felolvasztok, és kicsit kihűtöm. Belekeverek 3 tojás sárgáját, majd a tojások fehérjéből vert habot. Egy 16 cm átmérőjű tortaformába öntöm, és 190 fokon 25 perc alatt készre sütöm. (Kissé ragacsosnak kell még lennie, amikor kész – a brownies-hoz hasonlóan).
Máz: 3 dkg olvasztott vajba belekevertem 2 ek. tejport, 2 ek. kakaóport, 2 ek. barnacukrot, 1 ek. sűrű tejfölt és egy kevés vaníliakivonatot, majd a kihűlt tortára öntöttem.
Fagylalt:
2 evőkanálnyi kókuszreszeléket kávédarálóban megőröltem.
Egy csipet sáfrányt 1 teáskanálnyi forró vízben kiáztattam.
3 dl tejszínbe belekevertem a sáfrányt a vízzel együtt, a kókuszt, és 2 evőkanál barnacukrot, majd laza habbá vertem. Egy éjszakán át fagyasztottam.