A tésztához:
25 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl langyos víz
1 teáskanál cukor
1 kis teáskanál só
3 evőkanál olivaolaj
Feltét:
1 nagy fej lilahagyma, vékonyra felszelve
1 fokhagyma, aprítva
25 dkg gomba, szeletelve
1 cukkini, felkarikázva
2 evőkanál olivaolaj
só, bors
1 dl tejföl
1 tojás sárgája
sajt
A tészta hozzávalóit összedagasztom, és fél órán át kelesztem.
Közben az olajon a fokhagymát és hagymát megpárolom, rádobom a cukkinit és a gombát, sózom, borsozom és 4-5 percig pirítom. Kihűtöm.
A tésztából két téglalapot nyújtok, és egy sütőlemezre teszem (a téglalapok mérete a sütőlaphoz igazodik). Megkenem a tojássárgája, tejföl, só és bors keverékével, ráteszem a zöldségeket, sajtot teszek a tetejére, és forró sütőben (230 fokon) 15 perc alatt megsütöm.
Forrás: Nők lapja