Hozzávalók:
Egy 30 dkg-os marhaszelet
1 evőkanál szezámolaj
2 evőkanál szójaszósz
20 dkg rizslisztből készült tészta
1 sárgarépa, gyufaszál méretűre vágva
1 kígyóuborka, vékony csíkokra vágva
1 szál póréhagyma, vékony csíkokra vágva
egy kis petrezselyem v. koriander zöld aprítva
öntet:
1 lime leve
3 evőkanál halszósz
4-5 evőkanál édes chiliszósz
A szezámolajat és a szójaszószt összekeverem, és a marhahúst beleforgatom, és állni hagyom, amíg a zöldségeket összeaprítom. (A pórét én rövid ideig forró olajon átforgatom, mert a nyers hagymára érzékeny vagyok).
A tésztát egy tálba teszem, forró vízzel leöntöm, és 8-10 percig állni hagyom, hogy a tészta megpuhuljon.
A marhahúst forró serpenyőben megsütöm (mindkét oldalán 5-6 percig), majd 10 percig pihentetem, utána felszeletelem.
A leszűrt tésztához hozzákeverem a zöldségeket, a hússzeleteket és az öntettel átforgatom.