Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Minestrone

2022. november 09. - Oliva receptjei

p1090346.JPG

Az olaszok rengeteg változatát ismerik ennek a levesnek, az olasz szakácskönyvem is többféle receptet közöl. Ami mindegyikben közös, hogy rengeteg fajta zöldségből készülő, tartalmas leves. A mi kedvencünk ez, amit ez alkalommal nem én, hanem a férjem készített el:

 Hozzávalók:

sokféle zöldség, mindegyikből csak kis mennyiség (a végén együtt úgy is rengeteg lesz), tetszés szerinti darabokra vágva, pl:

vöröshagyma

póréhagyma,

fokhagyma,

szárzeller,

sárgarépa,

fehérrépa,

borsó,

zöldbab,

szárazbab (konzerv)

cukkini,

gomba, 

padlizsán,

brokkoli,

krumpli stb.

valamint paradicsomlé, só, bors, bazsalikom, oregano, olívaolaj és kevés spagetti tészta 2-3 cm-es darabokra tördelve.

Az olívaolajon megdinsztelem a hagymákat, majd rádobom a keményebb zöldségeket (amelyeknek hosszabb főzési idő kell). Kicsit párolom, majd felöntöm a paradicsomlével és vízzel. Fűszerezem sóval és borssal, oreganot és friss bazsalikomleveleket teszek bele. Kb. húsz percnyi főzés után beleteszem a maradék zöldségeket és a tésztát, és készre főzöm.

Tálaláskor parmezánt reszelek a tetejére.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr6817974454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása