Ez az egyik kedvelt gyors vacsoránk, nagyon régóta készítem, a receptjét a GoodFood-ban találtam.
Hozzávalók:
2 db csirkemellfilé
1 tojás
14 dkg friss kenyérmorzsa
1 teáskanál kínai ötfűszer keverék
3 teáskanál szezámmag
1 fej brokkoli
szósz:
1 citrom leve
1 lime leve
1 teáskanál barnacukor
3 teáskanál szójaszósz
A mellfiléket mérettől függően három-öt darabra vágtam. Összekevertem a morzsát a fűszerrel és a szezámmaggal. A húsdarabokat először a felvert tojásba, majd a morzsába forgattam. Sütőpapírral bélelt tepsire fektettem őket, és 200 fokon 25-30 perc alatt készre, ropogósra sütöttem. (olaj nem kell alá!)
A brokkolit darabokra szedtem, és sós-citromleves forró vízben 4 perc alatt megfőztem. (Egy kanálnyi citromlé a főzővízben segít megtartani a brokkoli szép zöld színét.)
A szósz hozzávalóit összekevertem, és kis tálkában tálaltam a hús és zöldség mellé.