Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Töltött hal

2022. november 09. - Oliva receptjei

p1160694.JPG

Nagyon ajánlom ezt a receptet a halrajongóknak! Nem a szokásos - csirkéhez, sertéshez megszokott - töltelékkel töltöm a halat, hanem egy olyan keverékkel, ami remekül illik a halhoz. Nem munkaigényes - feltéve, hogy a halat tisztítva kapjuk :) , és semmi extra hozzávaló nem kell bele.

Tipp horgászoknak: otthon előkészítjük a tölteléket, és a citromos keveréket, majd kinn a vízparton kifogjuk a halacskát, megtisztítjuk, megtöltjük, és alufóliába csavarva, parázsban megsütjük!

Hozzávalók:

2 db, egyenként kb. 60-70 dkg-os ponty, tisztítva,

1 fej hagyma, karikára vágva

2 babérlevél

1 ek. aprított petrezselyem

1 citrom leve

1-2 szardella

3 dkg szárított erdei gomba

1 tojás

1 gerezd fokhagyma

zsemlemorzsa

só, bors, rozmaring,

1 kiskanál ecet,

olaj, vaj,

fél pohár száraz fehérbor

A gombát forró vízbe áztatom, legalább fél órára.  Kinyomkodom, majd vajon kevergetve megpirítom, ráöntöm a bort. A tűzről levéve ledarálom, hozzáadom a petrezselymet, a tojást és annyi zsemlemorzsát, hogy kemény masszát kapjak.

A halat sózom, borsozom és megtöltöm a gombás masszával, majd összetűzöm a nyílást jó szorosan.

 Az ecetet, szardellát, citromlevet összekeverem.

Egy sütőpapírt jól beolajozok ( a papír szélét peremszerűen felgyűrve) beleöntöm az ecetes keveréket, ráteszem a halakat, rászórom a babérlevelet, rozmaringot, hagymakarikákat, és a papírt jól lezárom (ha úgy jobb, külön-külön papírba is tehetjük a halakat).

 A csomagot sütőlapra téve, 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütöm a halakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7717974438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása