Spanyol ihletésű csirkeétel, de ha nem kapunk spanyol chorizo kolbászt,nyugodtan használjunk helyette gyulai kolbászt. Gyorsan előkészíthető fogás.
Hozzávalók:
10 csirkecomb (alsó- vagy felsőcomb ízlés szerint)
20 dkg spanyol chorizo kolbász (vagy gyulai)
5 szál póréhagyma
6 fokhagyma
2 teáskanál őrölt pirospaprika
1 pohár száraz fehérbor
4-5 nagyobb, érett paradicsom, nyolcadokra vágva
só, bors, olaj
A pórét, a kolbászt és a fokhagymát felszeletelem. A csirkét sóval és borssal fűszerezem.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, a csirkecombokat pár perc alatt körbesütöm, majd kiveszem. A maradék olajon a kolbászt, pórét és fokhagymát megpirítom, rászórom a pirospaprikát, ráöntöm a bort és pár percig párolom.
Egy tűzálló tálba öntöm a kolbászos-hagymás szószt, ráteszem a paradicsomdarabokat, majd a csirkecombokat is. (Sózni már nem biztos, hogy kell, mert a kolbász sós). Befedem alufóliával és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára párolom, majd a fóliát leveszem, és további 20 perc alatt pirosra sütöm a csirkedarabokat.