Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Csirke kolbásszal és póréval

2022. november 10. - Oliva receptjei

p1090841.JPG

Spanyol ihletésű csirkeétel, de ha nem kapunk spanyol chorizo kolbászt,nyugodtan használjunk helyette gyulai kolbászt. Gyorsan előkészíthető fogás.

Hozzávalók:

10 csirkecomb (alsó- vagy felsőcomb ízlés szerint)

20 dkg spanyol chorizo kolbász (vagy gyulai)

5 szál póréhagyma

6 fokhagyma

2 teáskanál őrölt pirospaprika

1 pohár száraz fehérbor

4-5 nagyobb, érett paradicsom, nyolcadokra vágva

só, bors, olaj

A pórét, a kolbászt és a fokhagymát felszeletelem. A csirkét sóval és borssal fűszerezem.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, a csirkecombokat pár perc alatt körbesütöm, majd kiveszem. A maradék olajon a kolbászt, pórét és fokhagymát megpirítom, rászórom a pirospaprikát, ráöntöm a bort és pár percig párolom.

Egy tűzálló tálba öntöm a kolbászos-hagymás szószt, ráteszem a  paradicsomdarabokat, majd a csirkecombokat is. (Sózni már nem biztos, hogy kell, mert a kolbász sós). Befedem alufóliával és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt puhára párolom, majd a fóliát leveszem, és további 20 perc alatt pirosra sütöm a csirkedarabokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr6917975056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása