Ezt a salátát Pisá-ban ettem először, és mivel nagyon ízlett, itthon is többször elkészítem.
50 dkg polip (fagyasztott is lehet, de azt főzés előtt ki kell olvasztani), 1-2 sárgarépa, fehérrépa és zellerszár, 25-30 dkg krumpli, egy csomag petrezselyem, némi zöldsaláta, 1 gerezd fokhagyma, olivaolaj, citromlé, friss feketebors
A polipot megfőzöm a répákkal és zellerrel, majd leszűröm és megtisztítom (a lilás-rózsaszínes bőrt folyó víz alatt kefével lesikálom, kiszedem a szemét és a szájánál a csontocskák), feldarabolom.
Közben a krumplit felkockázom és szintén megfőzöm.
Öntetet keverek olívaolajból, citromléből, és kevés zúzott fokhagymából, sóval és borssal ízesítve.
A polipot leöntöm az öntettel, hozzáadom a krumplit, a salátaleveleket és az aprított petrezselymet.
Behűtve tálalom.