A ravioli egészen úgy készül, mint a nálunk is kedvelt derelye, csupán a tölteléke más. Ez a gombás változat különleges ízkombinációjával lenyűgözően finom!
Tészta:
20 dkg liszt
2 tojás
töltelék:
15 dkg túró
2 dkg szárított erdei gomba
kakukkfű, só, bors
mártás
3 dkg vaj
3 dl tejszín
1 teáskanál aprított zsálya
5-6 darab aszalt paradicsom, kis kockára vágva
valamint egy maréknyi tökmag, száraz serpenyőben megpirítva.
A töltelékhez a gombát legalább fél óráig áztatom, majd leszűröm, felaprítom, és a többi hozzávalóval összekeverem.
A tésztát összegyúrom, és nagyon vékonyra, téglalap alakúra kinyújtom. Félbehajtom, majd ismét kiterítem, és a felezővonaltól kezdve az egyik oldalra kiskanálnyi töltelékkupacokat teszek, egymástól kb. 2 cm távolságra. Majd ráhajtom a tészta másik felét, a töltelékközökben kézzel lenyomkodom, és felvágom. A párnácskák széleit villával lenyomkodom, majd a raviolikat forró sós vízben 5-6 perc alatt kifőzöm.
Közben egy serpenyőben a vajat megolvasztom, ráteszem a zsályát, picit kevergetem, majd hozzáadom a tejszínt, és néhány perces forralással kissé besűrítem. Végül beleteszem az aszalt paradicsomot, és a leszűrt raviolikat.
Tálaláskor a pirított tökmaggal megszórom.