Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Rizspuding fahéjas-mazsolás sziruppal

2022. november 11. - Oliva receptjei

p1100495.JPG

Ez a receptet „Arroz con Leche” néven találtam egy receptújságban, de itthon leginkább tejberizsnek hívjuk :) Nagyon illik hozzá a fahéjas szirup!

4 adaghoz szükséges: 

15 dkg kerekszemű rizs

1 narancs és 1 citrom reszelt héja

3,7 dl víz

75 dkg kristálycukor

fél liter tej

 5 dkg mazsola

75 ml víz

7,5 dkg világosbarna nádcukor

1 fahéj rúd

2 evőkanálnyi tejszín

A rizst a narancs- és citromhéjjal vízben felteszem főni. Felforralom, majd lefedve kis lángon addig főzöm, míg a vizet magába szívja (kb. 15 perc).

Ekkor hozzáadom a tejet és a cukrot, emelem a hőfokot, és fedő nélkül, gyakran kevergetve 20-25 perc alatt készre főzöm. A lábosban hagyom langyosra hűlni, majd poharakba adagolom.

A sziruphoz a vizet, mazsolát, cukrot és fahéjat kis serpenyőbe teszem, majd közepes lángon, néhány perc alatt sziruposra főzöm. Belekeverem a tejszínt, majd kihűtöm és elosztom rizspuding tetején.

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr7417975970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása