Hozzávalók:
17 dkg tészta (orsó, szarvacska, masni – bármilyen kis alakú tészta jó)
25 dkg főtt csirkemell, kockákra vágva
3 dkg vaj
1,5 dl tejszín
2 evőkanál citromlé
fél citrom reszelt héja
1 póréhagyma, kis kockára vágva
1-1 teáskanál kakukkfű, metélőhagyma
só, bors
némi zöldsaláta
A tésztát kifőzöm, lecsepegtetem és lehűtöm.
Közben egy serpenyőben a vajat felolvasztom, beleteszem a pórét, a kakukkfüvet, metélőhagymát, citromhéjat és –levet, beleöntöm a tejszínt is. Egy-két percig forralom, sózom, borsozom, majd a salátástálba öntöm. Hozzáteszem a csirkehúst is.
Összeforgatom és behűtöm, majd tálalás előtt friss zöldsaláta leveleket keverek bele.