2 kisebb cukkini
1 bögre szarvacska tészta
10 dkg mascarpone krémsajt
1 kis póréhagyma, felaprítva
3 vékony szelet füstölt sonka, kis kockákra vágva
1 pohár paradicsomlé
1 kevés fehérbor
só, bors, snidling
A tésztát sós vízben kifőzöm.
A cukkiniket vékonyan meghámozom, félbevágom és magos belsejüket kivájom (már nem lesz rá szükség), majd megsózom és félreteszem.
A hagyma- és sonkakockákat kevés olívaolajon megfuttatom. A tűzről levéve hozzákeverem a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, a krémsajtot és a snidlinget. Sóval és borssal ízesítem.
A cukkinik eközben a sótól némi levet eresztettek, ezt konyhai papírral felitatom, és a tésztás tölteléket az üregbe töltöm.
Egy sütőedénybe öntöm a paradicsomlevet, sózom, borsozom, és egy kortynyi fehérbort is öntök hozzá. Elkeverem, és beleültetem a töltött cukkiniket.
180-200 fokon fél óra alatt megsütöm.