1 csirke, feldarabolva
1,5 dl száraz fehérbor
fél liter tej
1 fej hagyma aprítva
50 dkg gomba, szeletelve
2 gerezd fokhagyma aprítva
petrezselyem,
kakukkfű
só, bors
vaj, olívaolaj.
Egy nagyobb lábosban vajat és olajat hevítek, és pár perc alatt megpirítom rajta a csirkedarabokat. Hozzáöntöm a fehérbort, és addig forralom, míg a bor szinte teljesen elpárolog. Ekkor sózom, borsozom, hozzáadom a hagymát, majd pár perc múlva felöntöm a tejjel és fedő alatt kis lángon, puhára párolom. A csirkehúst kiveszem, és melegen tartom. A levét botmixerrel simára keverem.
Egy másik edényben kevés vajon és olajon a fokhagymát megpirítom, majd hozzáadom a gombát, ízesítem kakukkfűvel, sóval és borssal. Beleteszem a csirkét, a csirke szaftját és a petrezselymet, majd összekeverem.
Burgonyagombóccal tálalom.