2 személyre kell hozzá:
20 dkg marha fehérpecsenye, vékony csíkokra vágva
2-3 nagy fej gomba, feldarabolva
kb. 2 cm nagyságú gyömbér, felaprítva
egy kis póréhagyma, gyufaszálra vágva
2 maréknyi zöld leveles salátaféle (én madárbegy salátát használtam)
3 evőkanál szójaszósz
kevés olaj
Wokban az olajat felforrósítom, és a marhahúst pár perc alatt kevergetve barnára pirítom (két adagban, hogy tényleg piruljon és ne főjön). A húst kiveszem és félreteszem.
A maradék olajon (ha kell még olaj, pótlom) 3 percig kevergetve megpirítom a gyömbért, hagymát és gombát, majd hozzáadom a szójaszószt és az elősütött húst, és további 3 percig párolom. A végén hozzáadom a zöld leveleket, átforgatom és máris tálalom (főtt rizzsel vagy tésztával).