Ez egy gyorsan elkészíthető étel a hús-gomba-krumpli trió témakörben (bár könnyen átalakítható húsmentes fogássá). Sajnos az ilyen típusú egytál ételeket soha nem sikerül olyan szépen lefotóznom, mint amennyire finomak!
Hozzávalók 4 személyre:
75 dkg sertéshús, csíkokra vágva
25 dkg gomba, felszeletelve
1 fej hagyma, felszeletelve
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín
1,5 dl fehérbor
1,5 dl húsleves (vagy víz)
só, bors
75 dkg krumpli
1 tojás
kevés étolaj
A húst forró serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt megpirítom (egyszerre csak keveset, hogy tényleg piruljon, és ne párolódjon), majd egy tálra átszedem. A megmaradt olajon megpirítom a gombát és a hagymát, rászórok egy evőkanál lisztet, és még egy percig pirítom. Ráöntöm a bort, egy kicsit forralom, majd következik a húsleves és a tejszín, valamint a só és bors (ha vízzel öntjük fel, mehet több só). 5 percig főzöm, majd hozzáadom a húst, elkeverem és egy tűzálló tálba öntöm.
A krumplit almareszelőn lereszelem, hozzáadom a tojást és egy kanál lisztet, jól összekeverem és a ragu tetejére simítom.
180 fokra előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt megsül (nem kell letakarni), majd még néhány percig grillfokozaton sütöm, hogy a krumpli ropogós legyen.
Forrás: Ínyenc magazin