Receptjeim gyűjteménye

Oliva

Oliva

Húsos-gombás ragu rösztipaplan alatt

2022. november 15. - Oliva receptjei

Ez egy gyorsan elkészíthető étel a hús-gomba-krumpli trió témakörben (bár könnyen átalakítható húsmentes fogássá). Sajnos az ilyen típusú egytál ételeket soha nem sikerül olyan szépen lefotóznom, mint amennyire finomak!

Hozzávalók 4 személyre:
p1110385.JPG

75 dkg sertéshús, csíkokra vágva
25 dkg gomba, felszeletelve
1 fej hagyma, felszeletelve
2 evőkanál liszt
2 dl tejszín
1,5 dl fehérbor
1,5 dl húsleves (vagy víz)
só, bors
75 dkg krumpli
1 tojás
kevés étolaj

A húst forró serpenyőben, kevés olajon pár perc alatt megpirítom (egyszerre csak keveset, hogy tényleg piruljon, és ne párolódjon), majd egy tálra átszedem. A megmaradt olajon megpirítom a gombát és a hagymát, rászórok egy evőkanál lisztet, és még egy percig pirítom. Ráöntöm a bort, egy kicsit forralom, majd következik a húsleves és a tejszín, valamint a só és bors (ha vízzel öntjük fel, mehet több só). 5 percig főzöm, majd hozzáadom a húst, elkeverem és egy tűzálló tálba öntöm.
p1110373.JPG
A krumplit almareszelőn lereszelem, hozzáadom a tojást és egy kanál lisztet, jól összekeverem és a ragu tetejére simítom.

p1110376.JPG

180 fokra előmelegített sütőben háromnegyed óra alatt megsül (nem kell letakarni), majd még néhány percig grillfokozaton sütöm, hogy a krumpli ropogós legyen.
Forrás: Ínyenc magazin

A bejegyzés trackback címe:

https://olivareceptjei.blog.hu/api/trackback/id/tr1217979000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása