Ez egy laktató saláta, amihez felhasználhatjuk a húslevesben főtt maradék zöldségeket is.
5 kis krumpli, megfőzve, cikkekre vágva
3 keményre főtt tojás
1-1 maréknyi zöldborsó és zöldbab, megpárolva
3 sárgarépa, felkarikázva és megpárolva
1 doboz tonhalkonzerv, lecsepegtetve
1 evőkanálnyi kapribogyó
8-10 fekete olajbogyó, karikákra vágva
3-4 ecetes uborka, kis kockákra vágva
snidling (vagy petrezselyem vagy kapor)
Öntet:
8 evőkanál majonéz
fél citrom leve
csipet só, bors és fokhagymasó (vagy egy zúzott fokhagyma)
A főtt zöldségeket tálra rendezem, ráteszem a tonhalat és a cikkekre vágott főtt tojást, rászórom az olajbogyót, kapribogyót és az ecetes uborkát is. Az öntet hozzávalóit jól összekeverem, a salátára locsolom, és friss zöldfűszerrel ízesítem.